Welkom in DE KOOKKAMER

Mijn mams was de op een na oudste dochter in een gezin van 7 kinderen en mijn oma vond dat zij moest kunnen koken voordat ze het huis uit zou gaan.

In ons gezin was ik de enige dochter, geboren en getogen in Amsterdam. Toen mijn pubertijd achter me lag, ging ik samenwonen en nadat mijn moeder jarenlang zonder enig geluk had geprobeerd om mij te leren koken, kon ik welgeteld één soort van gerecht maken en dat waren kippenvleugeltjes.
In 2005, vrijgezel en heel veel kant-en-klaar maaltijden verder, stopte ik met roken. Het onvermijdelijke gebeurde: terwijl ik al redelijk mollig was, kwam ik nog eens een kilo of 10 aan. Toen mij dat ging tegenstaan, leerde ik hoe ik gezond kon koken. Eerst alleen hele lichte maaltijden, maar omdat ik ook 5 dagen per week ging sporten, stapte ik over op gezond en lekker koken met veel verse producten. Hierdoor viel ik in totaal een kleine 15 kilo af! Daarnaast kookte ik altijd feestelijke gerechten voor iedereen en ontdekte ik dat dat in de smaak viel. Ik ontdekte heel voorzichtig mijn passie. Een logische volgende stap zou zijn om mijn publiek te vergroten.

Voor een eventueel ondernemerschap had ik tussen 2010 en 2018 geen tijd. Ik had een druk leven gevuld met een fulltime baan als Directiesecretaresse, deeltijd studie Bedrijfskunde en ik was mijn mams’ mantelzorger. Omdat ik bij haar ging wonen, was ik in de gelegenheid om al haar kookgeheimen alsnog te ontdekken én ze in haar eigen keuken te mogen bereiden. Alles wat ze mij al veel eerder had willen leren kreeg ik toch nog aangereikt.

Naast de dagelijkse gezonde maaltijden voor mijn mams, verzorgde ik ook vaak catering voor verjaardagen, feestelijke lunches, borrels en BBQ’s voor familie en vrienden. Dat was op zich al een feestje! En ondertussen bleef dat spannende ondernemerschap maar aan mijn hoofd zeuren...

En in 2019 ben ik eindelijk aan de slag gegaan om een naam voor mijn bedrijf te verzinnen, mijn eigen kook-handtekening te ontwikkelen en mijn recepten op orde te brengen. In 2020 ben ik écht van start gegaan en ik kan niet wachten om mijn Mediterrane smaken te delen met iedereen die van lekker eten houdt. Als je nieuwsgierig bent geworden naar meer zinnenprikkelende gerechten, kun je mij vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn als  “De Kookkamer”.

“Lieve mams,
Je bent er ondertussen niet meer maar ik wil je laten weten dat wanneer ik een recept ontwikkel of in mijn pannen sta te roeren, jij altijd in mijn gedachten bent. Ik denk dan aan hoe je vroeger zelf in de keuken stond, hoe je alle gerechten Bourgondisch en met veel passie bereidde en dat je daar nooit een recept van had. En bovenal dat iedereen altijd welkom was om mee te eten.
En weet je wat? Na heel wat omwegen is het uiteindelijk gelukt; we staan toch samen in de keuken” 

© Copyright 2022 DE KOOKKAMER- All Rights Reserved